Workshop njëditor me temën Siguria Kibernetike në Akademinë Flutura

Është mbajtur workshop njëditor me nxënësit tanë të shkollave të mesme të ulëta, me temën Siguria Kibernetike. Nxënësit mësuan se si të sigurojnë privatësinë e informacionit, korrektësinë e të dhënave, për qasjen tek përdoruesit e autorizuar, monitorimin e kërcënimeve dhe sulmeve të mundshme, si dhe mënyra të ndryshme se si do t’i identifikojnë ato dhe të mbrohen. Po ashtu, patën rastin të krijojnë grupet e tyre që të demonstrojnë edhe praktikisht disa prej shkathtësive të fituara.

Për shkak se kjo fushë është bërë tepër e rëndësishme për shkak të rritjes së përdorimit të sistemeve kompjuterike dhe internetit pothuajse në secilën pore të jetës, një edukim i mirëfilltë karshi temës në fjalë është i domosdoshëm për grupmoshat e reja. Përkushtimi ynë ndaj nxënësve tanë, veç tjerash është investim për të ardhmen digjitale të sigurisë kibernetike të vendit tonë.

More Posts

Storje Suksesi

Nxënësi ynë, Drenis Bajrami ka arritur një tjetër fazë të rëndësishme në rrugën e tij profesionale duke u punësuar si

Read More »